UL fortsetter på Randaberg

– Vi ønsker å fortsette her også neste år, sier festivalsjef og prosjektleder Christina Sjaastad. Tema for festivalen i 2016 er "fest".

Årets UL på Randaberg var første året siden 2007 at festivalen ble arrangert andre steder enn i Kongeparken, Ålgård. I forkant av fjorårets UL var deltakerne invitert med på en avstemming om framtidens UL. Planen var å vurdere endringer i 2016-18, men da nye eiere av Kongeparken amfi sa opp alle sine leieavtaler i fjor, måtte ungdomsfestivalen finne nye lokaler allerede denne sommeren.

Valget ble Randaberg Arena – stedet der NLM arrangerte sin generalforsamling uker i forvegen.

– Vi fikk mye gratis og god drahjelp av arbeidet som var gjort før GF, sier festivalsjef og prosjektleder Christina Sjaastad.

MINDRE INTIMT
Nå er hun og resten av styringsgruppa så fornøyd med arrangementet, at de ønsker å fortsette minst et år til.

­– Det har gått over all forventning, sier hun og innrømmer at det var spennende å innta nye lokaler når UL de siste årene har «vært rotfestet i Kongeparken».

– Den største utfordringen er at det er stort inne i arenaen og dermed mister vi noe av det intime vi har hatt i Kongeparken. Med det er nyere, tettere og langt mindre vått, sier hun.

– Dessuten er alt mye mer samlet på et mindre område og vi har fått et langt bedre stands-område.

FORTSETTER
Årets UL hadde til sammen ca 3500 unike besøkende,  ifølge tall fra festivalledelsen. Dette er noe færre enn tidligere, men ikke et dramatisk fall. Den best besøkte dagen var lørdagen med 2500 deltakere.

Den lille nedgangen har ikke gitt festivalledelsen våkenetter og tallene kan også skyldes mer nøyaktig telling i år. Det er derfor liten tvil om at de ønsker å fortsette på Randaberg også neste år.

– For UL er det veldig gunstig med en viss kontinuitet, sier prosjektlederen.

TÅRER
Også ImF-ung-leder Kenneth Foss, som var på plass sammen med to andre fra sin stab, var godt fornøyd med årets UL-lokaler.

– Det vil alltid være noen pluss og minus når man sammenligner. Vi hadde en større nærhet mellom scenen og salen i Amfiet i Kongeparken, men det var også trangere. Her er det langt mer moderne, det er rent, romslig og forholdene for forbederne er bedre, sier Kenneth Foss.

Om selve arrangementet og innholdet, er lovordene mange.

– Årets UL har vært veldig bra. Temaet «masker» er ekstremt aktuelt. Det har vært gode talere og god forkynnelse. Dessuten har sangen og musikken i år vært sånn at tårene spretter flere ganger. Flere sanger er nyskrevne til UL og det er rett og slett steinbra tekster, sier en oppglødd Kenneth Foss.

Også prosjektleder Christina Sjaastad bruker pluss-ordene når UL skal oppsummeres:

– Vi hadde en god oppslutning blant deltakere og opplever mye gode tilbakemeldinger på forkynnelse samt innhold og tilbud under uka i Randaberg. Ungdommer tok imot Jesus og det er det hele handler om, å være en festival som forandrer! Nå ser vi framover og gleder oss til UL2016

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.